I. Libamáj Ágazati Konferencia

2019. július 19-én megrendezésre került az első Libamáj Ágazati Konferencia Orosházán.

Egy komplex szemléletformáló és az ágazatot népszerűsítő programsorozat keretén belül 2019. július 19-én rendezték meg dr. Nagy István agrárminiszter úr fővédnöksége alatt az I. Libamáj Ágazati Konferenciát Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban (5900 Orosháza, Kossuth L. u. 3.). A rendezvény a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Széchenyi Programiroda és a Magyar Libamáj Szövetség Klaszter közös együttműködése által valósult meg.

A szervezők fő célja, hogy a libamáj népszerűsítése mellett bemutassák a Magyar Libamáj Szövetség Klasztert és tevékenységét egy konferencia keretében. Terveik között szerepel továbbá egy átfogó szemléletformáló kampány megvalósítása, mely országos szakmai kiállításokon való részvétellel és nagyobb volumenű rendezvény szervezésével és egy teljeskörű marketing-és imázsépítő kampány lebonyolításával megy majd végbe. Ezen tevékenység a management szerint tovább erősíti az ágazat szerepét, népszerűségét.

A konferencián dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszéde után a szakmai grémium képviselői tartottak előadást az ágazatot érintő fontos témákban:    


  • Ökrös Mariann elnök, Magyar Libamáj Szövetség Klaszter

Nemzeti presztízs, A több száz éves hagyományokkal rendelkező hízottbaromfi-ipar hazánkban    


  • Marton Adrienn séf, gasztroblogger      

A látvánnyal jól lakni 


  • Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, Agrár Marketing Centrum Nonprofit Kft. 

Agrár marketing és prémium élelmiszerek


  • Molnár István, Libás Tanya, Tarhos

Háztáji libatartás Magyarországon és a falusi vendégasztal


Az egész napos programot egy kerekasztal beszélgetés zárta, mely interaktívan próbált választ adni az ágazati szereplők által feltett kérdésekre.