A szövetségről

A Magyar Libamáj Szövetség legfőbb célja a magyar libamáj, illetve hízott máj ismertségének és marketing támogatottságának a növelése, és elmozdulás a jelenlegi alapanyag termeléstől és értékesítéstől a feldogozott termékek főként exportpiacokra való értékesítésének irányába. 

Munkánkkal nem csak a hazai termelők érdekeit szeretnénk képviselni, hiszen szövetségünk a tejes termékpálya szereplőinek érdekképviseletét tűzte ki céljául az integrátoroktól, a töméssel foglalkozó gazdáktól és a feldolgozóktól kezdve, a vágóhidakon és a kereskedőkön át egészen a libamájból készült finomságokat értékesítő éttermek tulajdonosaiig. 

Hogy miért fontos ez számunkra?

Mert a hízott libamáj egy hungarikum, egy olyan nemzeti érték, melyre nem csak vigyáznunk kell és óvnunk azt, hanem meg is kell mutatnunk másoknak. A magyar libamáj nem csak szerves része a hazai gasztrokultúrának, de egyben egy olyan exporttermék is, mely foglalkoztatást, vidéki munkahelyeket és feldolgozóipart jelent. 

A geogazdasági folyamatokat és a makrokörnyezeti változásokat figyelembe véve azonban tudjuk, hogy csak összefogással, tudatos termelői-feldolgozói szerveződésekkel lehet helytállni a piaci versenytársakkal szemben.